Current Affairs - Current World Affairs - 21 August 2017

Question 1: Orient Craft Ltd inaugrated by Union Minister for Textile and I & B Smriti Irani, is the

first textiles manufacturing & export unit of which state?

Current Affairs 2017

  • Jharkhand
  • Chhattisgarh
  • Odhisa
  • Assam
  • Meghalaya

Answer: Jharkhand

Question 2: Who was Dick Gregory, who died on 19 August 2017?

  • Actor
  • Ameracan Rapper
  • Former President of Ukraine
  • Comedian
  • Poet

Answer: Comedian

Question 3: Under which model is the Government exploring possibilities of setting up an eco-park to make R&D 

in e-waste recycling commercially viable?

Public Investment Model

Private Investment Model

Foreign Investment Model

Public Private Partnership Model

None of Above

Answer: Public Private Partnership Model

Current Affairs 2017

Question 4: Where was the first regional center of the New Development Bank opened?

Shanghai

Johannesburg

Mumbai

Rio de Janerio

Saint Petersburg

Answer: Johannesburg

Current Affairs - Current World Affairs - 10 August 2017

Current Affairs - Current World Affairs - 21 August 2017

Question 5: To whom on 20th August 2017 has the Defense Ministry approved the delegation of administrative & financial powers ?

  • ITBP
  • IRCC
  • NHAI
  • BRO
  • IAHE

Answer: BRO

Question 6: Name the Indian - origin boy who has been crowned as the UKs Child Genius in a popular television Quiz Competition?

  • Veda Bhattaram
  • Rahul Yadav
  • Anish Susarla
  • Rajat Seth
  • Rahul Doshi

Answer: Rahul Doshi

Current Affairs 2017

Question 7: What is the name of worlds smallest surgical robot which mimics human arm and can be used to carry out a wide range of laparoscopic procedures?

  • Alpha
  • Versius
  • Aara
  • Laprob
  • Lapset

Answer: Versius

Question 8: Citizens of which country has emerged to be the largest group of H-1B visa aspirants during first nine months of the current US financial year?

  • China
  • India
  • Canada
  • Pakistan
  • France

Answer: India

Current Affairs - Current World Affairs - 17 August 2017

Related Post